Αληθινή Ιστορία Α' Βοηθειών

Καταχώρηση 2016/01/11

First aid true stories...

μετάφραση:
Όταν ένας άνδρας ξαφνικά κατέρρευσε και σταμάτησε να αναπνέει σε ένα πολυσύχναστο αεροδρόμιο, η Brigitte Bellwood, από το Amersham, δεν δίστασε να ενεργήσει.

"Είχαμε μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Λούτον και περπατούσαμε στο διάδρομο, όταν όλοι σταμάτησαν. Στη συνέχεια, μια γυναίκα ξεπρόβαλε μέσα από τις διπλές πόρτες μπροστά μας, λέγοντας: "Βοήθεια. Υπάρχει κανένας γιατρός; "

Είχα κάνει πρόσφατα μαθήματα πρώτων βοηθειών, αλλά δεν είμαι γιατρός, οπότε περίμενα για ένα δευτερόλεπτο, αλλά κανένα άτομο δεν κινήθηκε (να βοηθήσει) . Ούτε ένα. Υπήρχαν 150 επιβάτες στο αεροπλάνο, αλλά όλοι απλά κοίταζανε κάτω. Γι 'αυτό έδωσα το αγοράκι μου στο σύζυγό μου και είπα: «. Πάω να δω τι συνέβη"
Βρήκα εναν άνθρωπο που είχε χάσει τις αισθήσεις του, περίπου 60 χρονών, ξαπλωμένος στα σκαλοπάτια και αιμορραγούσε άσχημα από μια πληγή στο κεφάλι. Το διαβατήριο του ήταν στο πάτωμα δίπλα του.

Δίπλα του βρισκόταν ο ενήλικος γιος του θύματος αλλα και ο εγγονός του, οι οποίοι κοιτάζανε τρομοκρατημένοι και δεν ξέρανε τι να κάνουν. Είπα στον γιο του να συνεχίσετε να μιλάει με τον μπαμπά του και ζήτησα για κάποιο ιατρικό ιστορικό, ενώ έστειλα κάποιον άλλο να καλέσει επαγγελματική βοήθεια.

Ο άνθρωπος προφανώς δεν ανέπνεε, έτσι ήξερα ότι έπρεπε επειγόντως να κάνω καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (CPR), να του δώσω μια ευκαιρία.

Ακριβώς τότε, μια ηλικιωμένη κυρία εμφανίστηκε και είπε ότι ήταν γιατρός (συνταξιούχος) έτσι έκανα πίσω. Αλλά όταν είπε το θύμα ήταν κατά πάσα πιθανότητα επιληπτικό και θα πρέπει να το βάλουν σε θέση ανάνηψης, αμέσως σκέφτηκα: Αυτό δεν είναι σωστό.

Όλη μου η αυτοπεποίθηση είχε εξατμιστεί στο άκουσμα της λέξης «γιατρός», αλλά όταν πρότεινε λάθος αντιμετώπιση, δεν ήμουν διατεθειμένη να σταθώ πίσω χωρίς να κάνω τίποτα.Υπήρχε μια τεράστια πίεση για μένα να την αφήσουμε να το πάρει πάνω της- αλλά η κατάρτιση από το μάθημα πρώτων βοηθειών, ήταν τόσο καλή που εγώ απλά ήξερα ότι είχα δίκιο.

Άκουσα τον εαυτό μου να λέει: «Όχι: χρειάζεται CPR"
Βασικά, ο χρόνος έτρεχε έτσι άρχισα αμέσως τη χορήγηση καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Η αδρεναλίνη κλώτσησε και ήμουν σε αυτόματο πιλότο, απλά αφήνοντας την εκπαίδευση να με οδηγήσει.

Σημάδια ζωής:

Το προσωπικό του αεροδρομίου σύντομα έφτασε μαζί με ένα αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή (AED), ενώ εγώ συνέχισα δίνοντας CPR. Μετά από δύο ή τρεις απινιδώσεις, με τεράστια ανακούφιση ο άνθρωπος άρχισε να δείχνει σημάδια ζωής - και σε εκείνο το σημείο, το ασθενοφόρο έφτασε και ανέλαβε. Ευτυχώς, ο άνθρωπος επέζησε.

Στη συνέχεια ένιωσα λίγο ( συναισθηματικά) ασταθής, αλλά είμαι σίγουρη ότι αντέδρασα τόσο θετικά σε μεγάλο βαθμό λόγω της κατάρτισης μου. Έχω κάνει πολλά μαθήματα πρώτων βοηθειών όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ποτέ δεν έχουν βγει συναισθήματα, όπως εγινε μετά από αυτή την εκπαίδευση.

Πηγή

 

Περισσότερα

Προεδρικό Διάταγμα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων

Καταχώρηση 2016/01/04

ΠPOEΔPIKO ΔIATAΓMA 17/1996
"Mέτρα για την βελτίωση της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων κατά την εργασία σε συμμόρφωση με τις οδηγίες 89/391/EOK και 91/383/EOK"

(ΦEK 11/A/18-1-96)

(αποσπάσματα)

KEΦAΛAIO A`
ΓENIKEΣ ΔIATAΞEIΣ

Άρθρο 1
Aντικείμενο-Πεδίο εφαρμογής

1. Σκοπός του παρόντος προεδρικού διατάγματος είναι η προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας περί της ασφαλείας και υγιεινής των εργαζομένων προς τις διατάξεις των οδηγιών 89/391/EOK της 12ης Iουνίου 1989 “Σχετικά με την εφαρμογή μέτρων για την προώθηση της βελτίωσης της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων κατά την εργασία” (EE L 183/29-6-89) και 91/383/EOK της 25ης Iουνίου 1991 “Για την συμπλήρωση των μέτρων που αποσκοπούν στο να προαγάγουν τη βελτίωση της ασφάλειας και της υγείας κατά την εργασία των εργαζομένων με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή με σχέση πρόσκαιρης εργασίας” (EE L 206/29-7-91)

2. Tο παρόν προεδρικό διάταγμα έχει ως αντικείμενο την εφαρμογή μέτρων για την προαγωγή της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων κατά την εργασία. Προς το σκοπό αυτό, περιέχει γενικές αρχές σχετικά με την πρόληψη των επαγγελματικών κινδύνων και την προστασία της ασφάλειας και της υγείας, την εξάλειψη των συντελεστών κινδύνου των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών, την ενημέρωση, τη διαβούλευση, την ισόρροπη συμμετοχή, την κατάρτιση των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους, καθώς και τους κανόνες για την εφαρμογή των γενικών αυτών αρχών.

3. Oι διατάξεις του παρόντος διατάγματος εφαρμόζονται σε όλες τις επιχειρήσεις, εγκαταστάσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα (βιομηχανικές, γεωργικές, εμπορικές, διοικητικές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές δραστηριότητες, δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών, αναψυχής, κλπ).

4. Για την εφαρμογή του παρόντος διατάγματος στο Δημόσιο, τα NΠΔΔ και OTA ισχύουν και οι ιδιαίτερες ρυθμίσεις της KYA 88555/3293/88 “Yγιεινή και ασφάλεια του προσωπικού του Δημοσίου, των NΠΔΔ και των OTA” (721/B) που κυρώθηκε με το άρθρο 39 του ν. 1836/89.

5. Oι διατάξεις του παρόντος διατάγματος δεν εφαρμόζονται στο ένστολο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και στο οικιακό υπηρετικό προσωπικό. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να εξασφαλίζεται, όσο αυτό είναι δυνατόν, η ασφάλεια και η υγεία του ως άνω προσωπικού, εν όψει των στόχων του παρόντος.

6. Oι διατάξεις του ν. 1568/85 και των προεδρικών διαταγμάτων που εκδόθηκαν με τις εξουσιοδοτήσεις του εφαρμόζονται στο σύνολό τους και στις επιχειρήσεις:

α) εκρηκτικών υλών

β) μεταλλείων- λατομείων- ορυχείων

γ) καθαρά αλιευτικές

δ) μεταφορών και

ε) σε εργασίες με ιοντίζουσες ακτινοβολίες

7. Eιδικά στις θαλάσσιες μεταφορές, εφαρμογή έχουν οι διατάξεις του ν.δ. 187/73 “Περί Kώδικα Δημοσίου Nαυτικού Δικαίου” (216/A), του ν. 3816/1958 “Περί Kώδικα Iδιωτικού Nομικού Δικαίου” (32/A), του ν. 486/76 “Περί κυρώσεως της υπ’ αριθμ. 134 Διεθνούς Σύμβασης Eργασίας (Περί προλήψεως εργατικών ατυχημάτων των ναυτικών)” (321/A), του ν. 948/79 “Περί κυρώσεως της υπ’ αριθμ. 147 Διεθνούς Σύμβασης Eργασίας (Περί ελαχίστων επιπέδων ασφαλείας εμπορικών πλοίων)” (167/A), του ν. 1314/84 “Περί κυρώσεως της Διεθνούς Σύμβασης για πρότυπα εκπαίδευσης, έκδοση πιστοποιητικών και τηρήσεως φυλακών των ναυτικών, 1978” (2/A) και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτών εκδοθέντων προεδρικών διαταγμάτων”.

8. Eιδικά για τον κλάδο των μεταλλείων- λατομείων- ορυχείων εφαρμογή έχουν και οι πλέον δεσμευτικές ή και ειδικές διατάξεις της Y.A. II-5η/Φ/17402/84 “Kανονισμός Mεταλλευτικών και Λατομικών Eργασιών” (931/B).

KEΦAΛAIO Γ`
YΠOXPEΩΣEIΣ TΩN EPΓOΔOTΩN

Άρθρο 7
Γενικές υποχρεώσεις των εργοδοτών

1. O εργοδότης υποχρεούται να εξασφαλίζει την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων ως προς όλες τις πτυχές της εργασίας, και να λαμβάνει μέτρα που να εξασφαλίζουν την υγεία και ασφάλεια των τρίτων.

2. Eάν ο εργοδότης προσφεύγει σε άτομα εκτός της επιχείρησης ή σε EΞYΠΠ για την ανάθεση των καθηκόντων τεχνικού ασφάλειας ή/και γιατρού εργασίας, αυτό δεν τον απαλλάσσει από τις υποχρεώσεις του στον τομέα αυτό.

3. Oι υποχρεώσεις του τεχνικού ασφάλειας, του γιατρού εργασίας και των εκπροσώπων των εργαζομένων, δεν θίγουν την αρχή της ευθύνης του εργοδότη.

4. O εργοδότης επίσης οφείλει να θέτει στη διάθεση των εκπροσώπων των εργαζομένων, επαρκή απαλλαγή από την εργασία χωρίς απώλεια αποδοχών, καθώς και τα αναγκαία μέσα προκειμένου να μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις κείμενες διατάξεις και το παρόν διάταγμα.

O χρόνος απαλλαγής από την εργασία, συνολικά για όλους τους εκπροσώπους των εργαζομένων, δεν μπορεί να είναι μικρότερος από το ένα τρίτο (1/3) του ελάχιστου χρόνου απασχόλησης τεχνικού ασφάλειας σύμφωνα με το π.δ. 294/88 και το παρόν διάταγμα. Στο χρόνο αυτό δεν προσμετράται ο χρόνος των συνεδριάσεων της παραγράφου B.2 του άρθρου 2 του ν. 1568/85.

5. Στα πλαίσια των ευθυνών του, ο εργοδότης λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων πρόληψης των επαγγελματικών κινδύνων, ενημέρωσης και κατάρτισης, καθώς και της δημιουργίας της απαραίτητης οργάνωσης και της παροχής των αναγκαίων μέσων.

6. O εργοδότης υποχρεούται:

α) Nα φροντίζει ώστε να προσαρμόζονται τα μέτρα της προηγουμένης παραγράφου ανάλογα με τις μεταβολές των περιστάσεων και να επιδιώκει τη βελτίωση των υφισταμένων καταστάσεων.

β) Nα εφαρμόζει τις υποδείξεις των τεχνικών και υγειονομικών επιθεωρητών εργασίας και γενικά να διευκολύνει το έργο τους μέσα στην επιχείρηση κατά τους ελέγχους.

γ) Nα επιβλέπει την ορθή εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.

δ) Nα γνωστοποιεί στους εργαζόμενους τον επαγγελματικό κίνδυνο από την εργασία τους.

ε) Nα καταρτίζει πρόγραμμα προληπτικής δράσης και βελτίωσης των συνθηκών εργασίας στην επιχείρηση.

στ) Nα εξασφαλίζει τη συντήρηση και την παρακολούθηση της ασφαλούς λειτουργίας μέσων και εγκαταστάσεων.

ζ) Nα ενθαρρύνει και διευκολύνει την επιμόρφωση των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους, σύμφωνα με το άρθρο 13 του ν. 1568/85 και τα άρθρα 6 και 12 του παρόντος διατάγματος.

9. Mε την επιφύλαξη των άλλων διατάξεων του παρόντος διατάγματος, όταν πολλές επιχειρήσεις μοιράζονται τον ίδιο τόπο εργασίας, οι εργοδότες οφείλουν να συνεργάζονται για την εφαρμογή των διατάξεων σχετικά με την ασφάλεια, την υγεία και την υγιεινή και λαμβάνοντας υπόψη τη φύση των δραστηριοτήτων να συντονίζουν τις δραστηριότητές τους για την προστασία των εργαζομένων και την πρόληψη των επαγγελματικών κινδύνων, να αλληλοενημερώνονται και να ενημερώνει ο καθένας τους υπ’ αυτόν εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους για τους κινδύνους αυτούς. Tην ευθύνη συντονισμού των δραστηριοτήτων αναλαμβάνει ο εργοδότης που έχει υπό τον έλεγχό του τον τόπο εργασίας, όπου εκτελούνται εργασίες, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που έχουν γίνει ειδικές ευνοϊκότερες νομοθετικές ρυθμίσεις.

10. Tα μέτρα για την ασφάλεια, την υγιεινή και την υγεία κατά την εργασία σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγονται την οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων

 

Άρθρο 9
Πρώτες βοήθειες, πυρασφάλεια, εκκένωση των χώρων από τους εργαζόμενους, σοβαρός και άμεσος κίνδυνος

1. O εργοδότης οφείλει:

α) Nα λαμβάνει όσον αφορά τις πρώτες βοήθειες, την πυρασφάλεια και την εκκένωση των χώρων από εργαζόμενους τα αναγκαία μέτρα τα οποία θα είναι προσαρμοσμένα στο μέγεθος και στη φύση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης και θα λαμβάνουν υπόψη τα άλλα πρόσωπα που είναι παρόντα.

β) Nα οργανώνει την κατάλληλη υποδομή και να εξασφαλίζει τις κατάλληλες διασυνδέσεις με αρμόδιες εξωτερικές υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα θέματα πρώτων βοηθειών, επείγουσας ιατρικής περίθαλψης, διάσωσης και πυρασφάλειας.

γ) Nα ελέγχει τις εγκαταστάσεις και τα μέσα παροχής πρώτων βοηθειών τακτικά, όσον αφορά την πληρότητα και την ικανότητα χρησιμοποίησής τους.

2. Kατ’ εφαρμογή της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, ο εργοδότης πρέπει μεταξύ άλλων να ορίζει τους εργαζόμενους που είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή των μέτρων που αφορούν τις πρώτες βοήθειες, την πυρασφάλεια και την εκκένωση των χώρων από τους εργαζόμενους. Aυτοί οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν λάβει κατάλληλη επιμόρφωση να είναι επαρκείς σε αριθμό και να τίθεται στη διάθεσή τους το κατάλληλο υλικό, ανάλογα με το μέγεθος και τους ειδικούς κινδύνους της επιχείρησης και της εγκατάστασης.

 

KEΦAΛAIO Δ`
YΠOXPEΩΣEIΣ TΩN EPΓAZOMENΩN

Άρθρο 13
Yποχρεώσεις εργαζομένων

1. Kάθε εργαζόμενος έχει υποχρέωση να εφαρμόζει τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και να φροντίζει ανάλογα με τις δυνατότητές του, για την ασφάλεια και την υγεία του καθώς και για την ασφάλεια και την υγεία των άλλων ατόμων που επηρεάζονται από τις πράξεις ή παραλείψεις του κατά την εργασία σύμφωνα με την εκπαίδευσή του και τις κατάλληλες οδηγίες του εργοδότη του.

3. Oι εργαζόμενοι έχουν υποχρέωση να παρακολουθούν τα σχετικά σεμινάρια ή άλλα επιμορφωτικά προγράμματα σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.


Περισσότερα

Νέος Τίτλος Δημοσίευσης

Καταχώρηση 2015/12/16
Περισσότερα

Φαρμακείο επιχειρήσεων

Καταχώρηση 2015/08/26

Φαρμακείο Επιχειρήσεων που οφείλουν να διατηρούν οι επιχειρήσεις πάσης

φύσεως που απασχολούν προσωπικό.

 
 

 

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2562/11-10-2013 τ. Β η αριθμ. 32205/ Δ10.96 από 2-10-2013 απόφαση του Υπ. Εργασίας με την οποία ορίζεται, σε εκτέλεση του Ν. 3850/2010 και του άρθρου 36 παρ. 4 του Ν. 4144/2013 ότι στα κιβώτια/ φαρμακεία που οφείλουν να διατηρούν οι επιχειρήσεις πάσης φύσεως που απασχολούν προσωπικό σε κάθε τόπο/εγκατάσταση εργασίας, τα ελάχιστα φάρμακα και βοηθήματα που πρέπει να περιέχει το κιβώτιο / φαρμακείο είναι:

Aκετυλοσαλικυλικό οξύ

Παρακεταμόλη

Aντιισταμινικά δισκία

Δισκία κορτιζόνης (πρεδνιζολόνη 4 mg)

Ενέσιμο σκεύασμα κορτιζόνης (μεθυλπρεδνιζολόνη 125 mg)

Aντιόξινα δισκία

Σπασμολυτικά δισκία

Αντιδιαρροϊκά δισκία - Loperamide

Οφθαλμικό διάλυμα για πλύση

Aντισηπτικό κολλύριο

Aντιϊσταμινική αλοιφή

Αλοιφή για επούλωση εγκαυμάτων

Γάντια

Υγρό απολύμανσης χεριών

Αποστειρωμένες γάζες κουτιά των πέντε εκατοστών, δέκα εκατοστών και δεκαπέντε εκατοστών

Γάζες εμποτισμένες με αντιβιοτικό (Fusidic acid)

Bαμβάκι

Λευκοπλάστης πλάτους 0,08 μέτρα

Tεμάχια λευκοπλάστη με γάζα αποστειρωμένη

Eπίδεσμος 2,50 Χ 0,05 μέτρα

Eπίδεσμος 2,50 Χ 0,10 μέτρα

Tριγωνικός επίδεσμος

Aιμοστατικός επίδεσμος

Φυσιολογικός ορός 250 ή 500 ml

Oξυζενέ

Oινόπνευμα καθαρό

Αντισηπτικό διάλυμα (solution ext. use Povidone Iodine 10 %)

 

Γλωσσοπίεστρα

Ποτηράκια μιας χρήσης (χάρτινα ή πλαστικά)

Μετά την εφαρμογή της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου καταργούνται οι σχετικές προϋπάρχουσες διατάξεις που αφορούν ειδικότερα το ελάχιστο περιεχόμενο των υλικών των χώρων πρώτων βοηθειών και των φαρμακείων στους χώρους εργασίας.

Παράληψη του εργοδότη ή του εκπροσώπου του για την πιστή τήρηση των παραπάνω επιφέρει αφενός τις διοικητικές ποινές / πρόστιμα του άρθρου 71 του Ν. 3850/2010 όπως ισχύουν κάθε φορά, (σήμερα από 500 μέχρι 50.000 ευρώ) και αφετέρου τις ποινικές κυρώσεις του άρθρου 72 του παραπάνω νόμου (σήμερα ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μήνες ή χρηματική ποινή τουλάχιστον 900 ευρώ ή εκτός του προστίμου και με τις δύο αυτές ποινές φυλάκιση και χρηματική ποινή).

Η απόφαση αυτή ισχύει από 11 - 10 - 2013.

 

Aρ. πρωτ.: οικ. 36801/Δ10.114/8.11.2013
Υπουργική Απόφαση οικ. 32205/Δ10.96/2-10-2013 «Ελάχιστα απαιτούμενα υλικά πρώτων βοηθειών στους χώρους εργασίας»

Αθήνα, 8/11/2013
Aρ. πρωτ: οικ. 36801/Δ10.114

EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA
YΠOYPΓEIO ΕΡΓΑΣΙΑΣ, KOINΩNIKΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓENIKH ΔIEYΘYNΣH ΣYNΘHKΩN KAI YΓIEINHΣ THΣ EPΓAΣIAΣ

Tαχ. Δ/νση:Σταδίου 29
Tαχ. Kώδικας:101 10 AΘHNA
Tηλέφωνο:2131516369
Πληροφορίες:Σαντοριναίος Ιωάννης
Fax:2103214310
e-mail:isantorinaios@ypakp.gr

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Θέμα: Υπουργική Απόφαση οικ. 32205/Δ10.96/2-10-2013 «Ελάχιστα απαιτούμενα υλικά πρώτων βοηθειών στους χώρους εργασίας».


Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η υπ’ αριθμ. οικ. 32205/Δ10.96/2.10.2013 απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου με θέμα: «Ελάχιστα απαιτούμενα υλικά πρώτων βοηθειών στους χώρους εργασίας» (ΦΕΚ Β΄ 2562). Η απόφαση αυτή εκδόθηκε κατόπιν της εξουσιοδοτικής διάταξης του άρθρου 36 παρ. 4 του ν. 4144/2013 «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 88) αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας όπως είχε γνωστοποιηθεί και με την εγκύκλιό μας οικ. 12370/1435/22.4.2013.

Με την απόφαση αυτή και στο πλαίσιο της κωδικοποίησης της νομοθεσίας και διευκόλυνσης αναζήτησης των διατάξεων σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, καθιερώνεται ενιαία ρύθμιση, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις, όλων των κανονιστικών πράξεων που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, που έχουν εκδοθεί από το έτος 1934 και μετά, όσον αφορά τα ελάχιστα απαιτούμενα υλικά πρώτων βοηθειών στους χώρους εργασίας.

Μέχρι σήμερα σε κανονιστικές πράξεις προβλεπόταν κατά περίπτωση το ελάχιστο περιεχόμενο του φαρμακείου. Ειδικότερα για τις παλαιότερες περιπτώσεις το υλικό αυτό θεωρείται εν μέρει παρωχημένο κάποιες δε από τις προβλέψεις του έχουν καταργηθεί ή απαγορεύεται η χρήση τους. Έτσι θεωρήθηκε αναγκαία η ρύθμιση για καθιέρωση ενιαίου ελαχίστου περιεχομένου φαρμακείου σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις αλλά και λαμβάνοντας υπόψη το κατά περίπτωση προσδιοριζόμενο φαρμακευτικό υλικό στις ισχύουσες κανονιστικές πράξεις. Στις περιπτώσεις που με την εξέλιξη της επιστήμης και των κανόνων καλής πρακτικής απαιτηθούν νέα υλικά η παραπάνω υπουργική απόφαση θα τροποποιείται ανάλογα.

Πέραν των ανωτέρω επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται η εκπαίδευση προσωπικού για τη χρήση του φαρμακευτικού υλικού. Εννοείται ότι η χρήση κάποιου φαρμακευτικού υλικού γίνεται μόνο εφόσον θεωρείται απαραίτητο, συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις (π.χ. εργαζόμενος έχει ενημερώσει την επιχείρηση ότι έχει κάποιο πρόβλημα αλλεργίας και η χρησιμοποίηση του κατάλληλου φαρμακευτικού υλικού επιβάλλεται άμεσα) και οπωσδήποτε σύμφωνα με τις οδηγίες του αρμόδιου ιατρού.

Ο ιατρός εργασίας, εφόσον υπάρχει στην επιχείρηση, μπορεί να συστήσει και άλλο φαρμακευτικό υλικό πέραν του προσδιοριζόμενου με την εν λόγω απόφαση. Στις περιπτώσεις που δεν προβλέπεται υποχρεωτική απασχόληση ιατρού εργασίας, ο εργοδότης μπορεί να διαθέτει και άλλο φαρμακευτικό υλικό μετά από συμβουλή ιατρού.

Με την εφαρμογή της απόφασης αυτής τα μέρη της νομοθεσίας που προέβλεπαν ελάχιστο περιεχόμενο φαρμακείου, αντικαθίστανται σχετικά.

Όσον αφορά το περιεχόμενο των φαρμακείων διευκρινίζεται ότι τα «κεντρικά» φαρμακεία περιέχουν το πλήρες προσδιοριζόμενο φαρμακευτικό υλικό ενώ για τα άλλα φαρμακεία που ευρίσκονται πλησίον των θέσεων εργασίας μπορεί το περιεχόμενο αυτό να διαμορφώνεται ανάλογα σε συνάρτηση με τα χαρακτηριστικά της επιχείρησης (έκταση, διασπορά θέσεων εργασίας, φύση παραγωγικής διαδικασίας, επικινδυνότητα κ.λπ.) λαμβάνοντας υπόψη και τη γραπτή εκτίμηση κινδύνου. Oι ποσότητες των παραπάνω φαρμακευτικών υλικών καθορίζονται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων και οπωσδήποτε σύμφωνα με τις οδηγίες του αρμόδιου ιατρού. Tο υλικό πρέπει να φέρει κατάλληλη σήμανση και η πρόσβαση σε αυτό να είναι ευχερής. Ειδικότερες διατάξεις με τις οποίες προσδιορίζονται ελάχιστες ποσότητες φαρμακευτικών υλικών σε συνάρτηση με τον αριθμό των εργαζομένων -εντός ή/και εκτός πόλης- διατηρούνται και συμπληρώνονται με το πλήρες προσδιοριζόμενο φαρμακευτικό υλικό. Οι ποσότητες των συμπληρωματικών φαρμακευτικών υλικών καθορίζονται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων και οπωσδήποτε σύμφωνα με τις οδηγίες του αρμόδιου ιατρού.


O ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔIEYΘYNΣHΣ
ΑΝΤ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Περισσότερα

ΩΦΕΛΗ ΤΟΥ CORDYCEPTS

Καταχώρηση 2015/08/24

Το Κόρντισεπς έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες από την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική (ΠΚΙ) για να βοηθήσει άνδρες αλλά και γυναίκες που παρουσιάζουν σεξουαλικές δυσλειτουργίες. To Cordyceps, επίσης, φημίζεται ως ισχυρό αφροδισιακό. Επιστήμονες έχουν απομονώσει δύο χημικα συστατικά του, δεοξυαδενοσίνη και κορντισεπικό οξύ (μαννιτόλη), τα οποία πιστεύεται ότι είναι οι δραστικές ενώσεις που αυξάνουν την σεξουαλική ορμή & διάθεση. Αυτές οι ίδιες ενώσεις πιστεύεται, επίσης, ότι βελτιώνουν τη λειτουργία των πνευμόνων και αύξηση των επιπέδων ενέργειας. 

A. Tρεις ξεχωριστές μελέτες διεξήχθησαν σε 756 ατόμα με μειωμένη σεξουαλική ορμή & επιθυμία που έλαβαν είτε ψευδοφάρμακο (placebo) είτε 3 γρ. Κόρντισεπς ημερησίως για 40 ημέρες
Τα αποτελέσματα αυτών των κλινικών δοκιμών έδειξαν ότι το 64,8% των χρηστών Κόρντισεπς ανέφεραν σημαντική βελτίωση στη σεξουαλική λειτουργία σε σύγκριση με το 23,8% της ομάδας του ψευδοφαρμάκου (placebo). Επίσης, η λίμπιντο και η σεξουαλική επιθυμία στις γυναίκες αυξήθηκε κατά 86%. 
Τα ευρήματα φαίνονται σε αυτό το αρχείο Zhu, J. et al. The Scientific Rediscovery of an Ancient Chinese Herbal Medicine: Cordyceps sinensis The Journal Of Alternative And Complementary Medicine [part 1]Volume 4, Number 3, 1998, pp. 289—303.
Κόρντισεπς & Βελτίωση της Ερωτικής Λειτουργίας
Κόρντισεπς & Βελτίωση Της Ερωτικής Λειτουργίας & Διάθεσης
B. Τα αποτελέσματα μίας άλλης μελέτης που διεξήχθη σε ηλικιωμένους άνδρες και γυναίκες με μειωμένη λίμπιντο, ανικανότητα και άλλες σεξουαλικές δυσλειτουργίες, στους οποίους χορηγήθηκαν 3 γρ. ημερησίως Κόρντισεπς για 40 ημέρες, παρουσίασαν αύξηση του χρόνου επιβίωσης των σπερματοζωαρίων και αυξημένο αριθμό σπερματοζωαρίων, καθώς επίσης και η πλειοψηφία των ανθρώπων που συμμετείχαν ανέφεραν βελτίωση στην λίμπιντο και στην σεξουαλική υγεία τους.
Τα ευρήματα φαίνονται σε αυτό το αρχείο Zhu, J. et al. The Scientific Rediscovery of an Ancient Chinese Herbal Medicine: Cordyceps sinensis The Journal Of Alternative And Complementary Medicine [part 2] Volume 4, Number 4, 1998, pp. 429 - 457.
Γ.  Στο εξαιρετικό βιβλίο «Mycelium Running: How Mushrooms Can Help Save the World” στην σελίδα 41, στον πίνακα "Cross-Index of Mushrooms and Targeted Therapeutic Effects", το Κόρντισεπς αναφέρεται ότι ενισχύει σημαντικά την σεξουαλική λειτουργία και είναι το μοναδικό από τα 18 συγκρινόμενα μανιτάρια, το οποίο χαρακτηρίζεται ως "sexual potentiator".
Δ. Σε μια ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο (placebo) κλινική μελέτη σε ηλικιωμένους ασθενείς, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα περισσότερα από τα άτομα που έλαβαν θεραπεία με Cordyceps sinensis ανέφεραν, μεταξύ άλλων, σημαντική κλινική βελτίωση στην υποσεξουαλικότητα ενώ καμία βελτίωση δεν αναφέρθηκε στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου. 1,7,16-18
Άλλες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, έδειξαν όμοια αποτελεσματικότητα του Cordyceps στην αντιμετώπιση της μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας και στυτικής λειτουργίας. 14,44 Πηγή
Κορντισεπς για τη Λίμπιντο
Κορντισεπς για ενισχυμένη Λίμπιντο
Ε. Ο αριθμός των μη-γόνιμων σπερματοζωαρίων βελτιώθηκε κατά 300% με την χρήση συμπληρώματος cordyceps. (Huang Υ, Lu J, Zhu Β, Wen Q, Jia F, Zeng S, T Chen, Λι Υ, Xheng G, . yi Ζ. Zhongchengyao Yanjiu 1987; (10) :24-25)
Ωστόσο, η πιο δραματική απόδειξη προήλθε από μία Μελέτη Γονιμότητας (Guo YZ J Modern Diagnostics Therapeutics 1986; (1) :60-65) που περιελάμβανε μια κλινική έρευνα σε 22 άνδρες και έδειξε ότι το συμπλήρωμα Cordyceps αύξησε κατά 33% τον αριθμό των σπερματοζωαρίωνμείωσε 29% την συχνότητα εμφάνισης δυσμορφιών στα σπερματοζωάρια, και αύξησε 79% το ποσοστό επιβίωσης τους μετά από χορήγηση συμπλήρωμα cordyceps για 8 εβδομάδεςΠηγή

ΣΤ. Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η 17β-οιστραδιόλη (Ε2), επηρεάζει άμεσα την ποιότητα της ωρίμανσης ωοκυττάρων και, κατ’επέκταση, το αποτέλεσμα της θεραπείας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.  
Το Cordyceps sinensis πιστεύεται ότι ενισχύει τη λίμπιντο και τη γονιμότητα και στα δύο φύλα ενώ ο μηχανισμός της επίδρασης του στις γυναίκες δεν έχει καθοριστεί.  
Βρήκαμε ότι το Cordyceps επάγεται της Ε2 παραγωγής με έναν δόσο-εξαρτώμενο και χρόνο-εξαρτώμενο τρόπο.  
Αυτά τα δεδομένα ίσως βοηθήσουν στην ανάπτυξη θεραπευτικών αγωγών για τη βελτίωση του ποσοστού επιτυχίας της γονιμοποίησης in vitro.  
Upregulation of steroidogenic enzymes and ovarian 17beta-estradiol in human granulosa-lutein cells by Cordyceps sinensis mycelium.
Περισσότερα

GRAVIOLA, το αντικαρκινικό φυτό!

Καταχώρηση 2015/06/01

Πάνω από 20 εργαστηριακές μελέτες, που παρέμειναν κρυφές έχουν δείξει ότι αυτό το δέντρο έχει αντικαρκινικές ιδιότητες 10.000 φορές πιο ισχυρές από την Αδριαμυκίνη, μια γνωστή ουσία που χρησιμοποιείται στις χημειοθεραπείες. Όμως αντίθετα από την Αδριαμυκίνη που αρρωσταίνει, ρίχνει τα μαλλιά και σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί το θάνατο, η Graviola όχι μόνο δεν έχει παρενέργειες αλλά ευεργετεί ολόκληρο τον οργανισμό.


Σε εργαστηριακές μελέτες η Graviola επιλεκτικά εντοπίζει και σκοτώνει 12 διαφορετικούς τύπους καρκινοκυττάρων (χωρίς να βλάπτει τα υγιή κύτταρα) με κύριους εντοπισμούς τον μαστό, τον προστάτη, τους πνεύμονες, το παχύ έντερο και το πάγκρεας. Επιπροσθέτως ενισχύει αφάνταστα και εκτινάσσει στα ύψη το ανοσοποιητικό σύστημα κάνοντας τον ασθενή να έχει περισσότερη ενέργεια, καλύτερη υγεία και δύναμη και να βλέπει πολύ πιο αισιόδοξα τη ζωή.

 

Το Graviola επιλεκτικά χτυπάει τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας τα υγιή κύτταρα ανέπαφα. Η χημειοθεραπεία αδιακρίτως καταστρέφει όλα τα δραστήρια αναπαραγωγικά κύτταρα, ακόμα και τα απολύτως υγιή.


Σύγχρονες έρευνες σε ανεξάρτητα Πανεπιστήμια έχουν ανακαλύψει πρόσφατα ότι φύλλα από το δέντρο Graviola σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα στον καρκίνο του προστάτη και παγκρέατος. Σε μια άλλη έρευνα ανεξάρτητοι ερευνητές απέδειξαν ότι εκχυλίσματα από φύλλα Graviola είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στο να απομονώνουν και να σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα των πνευμόνων.


Η πιο πρόσφατη μελέτη, που διεξάχθηκε σε Καθολικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Κορέας, αποκάλυψε ότι δύο χημικά στοιχεία που εξάχθηκαν από τους σπόρους Graviola έδειξαν «επιλεκτική κυτταροτοξικότητα συγκρινόμενη με την Αδριαμυκίνη» προς καρκινικά κύτταρα του μαστού και του παχέως εντέρου. Τα χημικά αυτά στοιχεία στόχευσαν και σκότωσαν κακοήθη κύτταρα του μαστού και του εντέρου μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα – όπως ακριβώς το συχνά χρησιμοποιούμενο χημειοθεραπευτικό φάρμακο Αδριαμυκίνη.


Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό Φυσικών Προϊόντων στις Η.Π.Α, έδειξε ότι η Graviola όχι μόνο συγκρίνεται με την Αδριαμυκίνη αλλά την ξεπερνάει δραματικά σε εργαστηριακά πειράματα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ένα χημικό στοιχείο που βρίσκεται στη Graviola σκοτώνει επιλεκτικά τα καρκινοκύτταρα του παχέως εντέρου 10.000 φορές πιο αποτελεσματικά από την Αδριαμυκίνη!
Ίσως τα πιο εξέχοντα αποτελέσματα της έρευνας για την Graviola, είναι ότι η Graviola χτυπά επιλεκτικά τα εχθρικά κύτταρα αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή...................................

Το διαβάσαμε από το: ΓΚΡΑΒΙΟΛΑ – G R A V I O L A – Ο εξολοθρευτής του καρκίνου! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/12/g-r-v-i-o-l.html#ixzz3bnDT35eL

 

Η σειρά Vegas Vital συμπεριλαμβάνει την graviola σε μια από τους βιολογικους χυμούς aloe vera 

http://www.vegascosmetics.gr/home.php

 

Περισσότερα

Αλόη: Το Φυτό που Θεραπεύει

Καταχώρηση 2015/05/25

Οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι αντιμετωπίζει: Επούλωση τραυμάτων, χειρουργική υποστήριξη, καταπραυντική δράση στα καψίματα, μείωση των βλαβών απο κρυοπαγήματα, προστασία απο υπεριώδεις ακτινοβολίες, θεραπεία ψωρίασης, δράση ενάντια στον πνευμονικό καρκίνο, στήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στον καρκίνο, αντιμετώπιση εντερικών διαταραχών, μείωση του σακχάρου του αίματος των διαβητικών, αντιμετώπιση αρθριτικών παθήσεων, περιορισμός της δράσης του ιού  HIV, και πλείστες άλλες παθήσεις που καταγράφονται πιο κάτω μαζί με τις σχετικές έρευνες. Δεν χαρακτηρίζεται τυχαία ως  “το φυτό της ιατρικής”.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ – ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ

ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΩΝ
Το φύλλο της Αλόης περιέχει Τζέλ 96% νερό και 4% από 75 γνωστές ουσίες.
Αναφορικά με τα τραύματα, το τζέλ Αλόη είναι αναισθητικό, ανακουφίζει τη φαγούρα, το πρήξιμο και τον πόνο. Είναι επίσης αντισηπτικό, αυξάνοντας τη διάχυση του αίματος στην τραυματισμένη περιοχή, διεγείρει τους ιστούς και τα κύτταρα του δέρματος που είναι υπεύθυνα για τη θεραπεία της πληγής. Μια μελέτη βασισμένη στα ζώα, δημοσιευμένη στο περιοδικό Journal of the American Ρodiatric Μedical Αssociation, βρήκε ότι η Αλόη επιταχύνει το κλείσιμο της πληγής. Δόθηκε Αλόη 100 mg/Kg για δύο μήνες σε ζώα ή 25% Αλόη Βέρα κρέμα, απλωμένη κατευθείαν στην πληγή για έξι μήνες. Η Αλόη είχε αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις. Μειώθηκε το μέγεθος του τραύματος κατά 62% σχετικά με τα ζώα τα οποία πήραν δια στόματος Αλόη συγκριτικά με 51% στην ομάδα ελέγχου. Αυτό που απλώθηκε τοπικά παρήγαγε 51% επούλωση συγκριτικά με 33% στην ομάδα ελέγχου.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
Η Αλόη μειώνει το χρόνο της χειρουργικής ανάρρωσης, σύμφωνα με άρθρο του Journal of Dermatologic Surgery and Oncology. Δεκαοκτώ ασθενείς με ακμή χειρουργήθηκαν για διόρθωση προσώπου για την αποκατάσταση της βλάβης. Επίδεσμοι απλώθηκαν στα πρόσωπα τους με τους μισούς από αυτούς εμποτισμένους με χειρουργικά τζέλ και τους άλλους μισούς εμποτισμένους με Αλόη. Τα μισά από τα πρόσωπα τα οποία ήταν καλυμμένα με τους επιδέσμους Αλόης θεραπεύτηκαν 72 ώρες νωρίτερα σε σχέση με τα άλλα πρόσωπα που ήταν με τα χειρουργικά τζέλ.
Ο Δερματολόγος James Fulton, Μ.D. of Νewport Beach της Καλιφόρνιας, χρησιμοποιεί την Αλόη, όταν κάνει χειρουργική επέμβαση για να επιταχύνει την επούλωση των πληγών. Ισχυρίζεται ότι “όποιο τραύμα θεραπεύουμε, είτε είναι ουλή είτε είναι καρκίνωμα του δέρματος, η Αλόη θεραπεύει καλύτερα τις πληγές”.


ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΚΑΨΙΜΑΤΑ
Σε μια έρευνα στο Journal of the Medical Αssociation of Τhailand, 27 ασθενείς με μέτρια καψίματα θεραπεύτηκαν με γάζα εμποτισμένη με Αλόη Τζέλ και βαζελίνη. Τα καψίματα θεραπεύτηκαν πιο γρήγορα στην ομάδα που χρησιμοποίησε Αλόη με ένα μέσο όρο επούλωσης 12 μέρες συγκριτικά με 18 μέρες με αυτούς που χρησιμοποίησαν βαζελίνη.

 

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΛΑΒΩΝ ΑΠΟ ΚΡΥΟΠΑΓΗΜΑΤΑ
Μια μελέτη δημοσιευμένη στο Αnnals of Emergency Μedicine επιβεβαιώνει ότι η Αλόη λειτουργεί αποτελεσματικά στις βλάβες από τα κρυοπαγήματα. Οι ερευνητές έδωσαν συγκεκριμένες θεραπείες για τα κρυοπαγήματα όπως αντιβιοτικά και θερμαντικά σε 154 ασθενείς με πολλαπλά κρυοπαγήματα. Οι ασθενείς που έλαβαν Αλόη Κρέμα θεραπεύτηκαν χωρίς καθόλου απώλεια ιστών σε ποσοστό 67,9% συγκριτικά με 32,7% της υπόλοιπης ομάδας.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΙΩΔΕΙΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ
Η Αλόη προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία σύμφωνα με τις έρευνες του Ηoshi Univercity στην Ιαπωνία, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Journal Yakugaku Zasshi. Βρήκαν ότι η Αλόη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ενάντια στην ακτινοβολία και προφυλάσσει τις θεραπευτικές ουσίες που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα, όπως το υπεροξείδιο dismutase (ένα αντιοξειδωτικό ένζυμο) και την glutathion (ένα αμινοξύ που διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα).

 

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΨΩΡΙΑΣΗΣ
Σε μια διπλή έρευνα, τα αποτελέσματα της οποία δημοσιεύτηκαν στο Tropical Medicine and International Health 60 ασθενείς με χρόνια ψωρίαση πήραν 0,5% απόσταγμα Αλόης σε κρέμα με μορφή λαδιού. Το παρασκεύασμα αυτό απλωνόταν 15 φορές την εβδομάδα για 4 εβδομάδες. Μετά από 8 μήνες, τα σημάδια από την ψωρίαση είχαν θεραπευτεί κατά 82% στην ομάδα με την Αλόη και θεωρήθηκαν θεραπευμένοι από την ψωρίαση, συγκριτικά με το 6,6% αυτών που έπαιρναν άλλα φάρμακα.


ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΝΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ
Ο χυμός Αλόη είναι αποτελεσματικός για τη θεραπεία των φλεγμονικών παθήσεων των εντέρων. Σε μια έρευνα τ’ αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο Journal of Alternative Medicine δόθηκαν σε δέκα ασθενείς 2 ουγκιές Αλόης 3 φορές την ημέρα για 7 μέρες. Μετά από 1 εβδομάδα όλοι οι ασθενείς θεραπεύτηκαν από την διάρροια, 4 είχαν βελτιώσει την εντερική λειτουργία και 3 ανέφεραν ότι αύξησαν την ενέργεια τους. Οι ερευνητές κατέληξαν στο ότι η Αλόη ήταν ικανή να επαναφέρει την ισορροπία των εντέρων μέσω της ρύθμισης του γαστρικού ΡΗ ενώ αυξάνει τη γαστρική motility (ουσία) και αυξάνει το ειδικό βάρος των κοπράνων, μειώνοντας τη διασπορά των μικροοργανισμών, περιλαμβανομένου και του ζυμομύκητα. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα της Αλόης βοηθά στην αποτοξίνωση του εντέρου, στην ισορροπία των οξέων του στομάχου και απελευθερώνει από την δυσκοιλιότητα και τα γαστρικά έλκη.

 

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ
Η Αλόη μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στους διαβητικούς, όπως αναφέρθηκε στο Hormone Research. Πέντε ασθενείς με διαβήτη (χωρίς να έχουν εξάρτηση ινσουλίνης) τους δόθηκε μισό κουταλάκι από Αλόη καθημερινά για 14 εβδομάδες. Τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μειώθηκαν σε όλους τους ασθενείς κατά μέσο όρο 45% χωρίς αλλαγή στο συνολικό τους βάρος.

 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΡΘΡΙΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ
Η Αλόη μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας και μειώνει τις φλεγμονές στους συνδέσμους που ήδη έχουν επηρεαστεί από την αρθρίτιδα. Σε έρευνα, τ’ αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο Journal of the American Podiatric Medicine Association, ζώα εμβολιάστηκαν με ένα βακτήριο, το οποίο προκαλεί αρθρίτιδα και συμπτώματα, όπως φλεγμονές και αρθριτικές παθήσεις. Ερευνώντας αν μπορεί η Αλόη να εμποδίσει την αρθρίτιδα, εμβολιάστηκαν καθημερινά για 13 ημέρες. Φυσικές μετρήσεις γίνονταν καθημερινά, για να υπολογίσουν την εξέλιξη της αρθρίτιδας και της φλεγμονής. Πολλές ουσίες από την Αλόη έδειξαν ότι έχουν αντιαρθριτική δράση σύμφωνα με τους ερευνητές. Ένα οργανικό οξύ στην Αλόη μείωσε τη φλεγμονή κατά 79,7%. Ένα άλλο συστατικό της Αλόης, το οποίο λέγεται anthraquinone, μείωσε τη φλεγμονή κατά 67,3%

 

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ HIV
Ένα μέρος από τη μανόζη μπορεί να εμποδίσει τον ιό ΗIV – 1, τον ιό που σχετίζεται με το ΑΙDS. Σε μια έρευνα το 1991 στο Molecular Biotherapy τα ΗΙV-1 κύτταρα θεραπεύτηκαν εξωσωματικά με κομμάτι μανόζης. Η Αλόη έδειξε ότι η αναπαραγωγή των ιών μειώθηκε κατά 30% μειώνοντας το σύνολο των κυττάρων που είχαν προσβληθεί από τον ιό αλλά και τη διασπορά του ιού από τα κύτταρα που έχουν προσβληθεί και αύξησε την πιθανότητα επιβίωσης των μολυσμένων κυττάρων.
Η Αλόη βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα δίνοντας του τις ουσίες που περιέχει σε αφθονία και που χρειάζονται για μια ισχυρή άμυνα.
Επιδρά στα Τ-4 κύτταρα έτσι ώστε να μην αναπαράγεται ο ιός, σκοτώνει τους ελεύθερους ιούς στο αίμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, σταματάει την ασθένεια και δεν επιτρέπει στον φορέα να μετατραπεί σε ασθενή.
Είναι μια δυνατότητα που ενδεχομένως να συλλάβει ή να επιβραδύνει τον ΗIV και επομένως μια φωτεινή ελπίδα στη μάχη πολλών ασθενειών και βεβαίως στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.


ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΙDS
Ο χυμός Αλόης αποδείχτηκε ότι είναι ένα αποτελεσματικό μέρος ενός προγράμματος διατροφικής υποστήριξης για τους ασθενείς με ΑΙDS σύμφωνα με έρευνα του Journal of advancement in Μedicine. Για 4 μήνες σε 29 ασθενείς δόθηκε 100% αγνός χυμός Αλόης (5 ουγκιές) 4 φορές ημερησίως, μαζί με ένα βασικό οξύ υποστήριξης και ένα άλλο, το οποίο περιείχε βιταμίνες μέταλλα και αμινοξέα.
Στους ασθενείς ειπώθηκε να συνεχίσουν με κανονική δίαιτα και να μην πάρουν άλλες υποστηρικτικές ουσίες. Μετά από 90 μέρες, όλοι οι ασθενείς είχαν λιγότερα συμβάντα μόλυνσης κούρασης, διάρροιας ενώ αυξήθηκαν τα λευκά αιμοσφαίρια που σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργούσε θετικά. Επίσης, η συνολική κατάσταση της υγεία τους βελτιώθηκε σε ποσοστό 25 % και η Αλόη απομάκρυνε την πιθανότητα αναπαραγωγής του ιού. Οι ερευνητές βρήκαν ότι η Αλόη (κυρίως η μανόζη και πιθανόν και άλλες ουσίες) διέγειρε το ανοσοποιητικό σύστημα, ειδικά τα κύτταρα Τ-4 και τα λευκά αιμοσφαίρια τα οποία ενεργούν ως αντίδραση στις μολύνσεις.


ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
Η Αλόη μπορεί να βοηθήσει στη διεύρυνση του χρόνου ζωής και να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα σε ασθενείς με καρκίνο σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Σε μια έρευνα το 1994 στο ιαπωνικό περιοδικό Japanese Medical Journal Yakhak Hoeji σε ποντίκια με καρκινικά κύτταρα, τους δόθηκε Αλόη για 14 ημέρες. Παρόλο που η Αλόη δεν εξαφάνισε τον όγκο, ο μέσος όρος ζωής των ποντικών αυξήθηκε κατά 22% σ’ αυτά τα οποία τους δόθηκε 50mg/kg και κατά 32% σ’ αυτά που δόθηκε 100 mg/kg.
Σ’ ένα παράλληλο πείραμα σε ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα (εξωσωματικά), περιορίστηκε σημαντικά η αύξηση των καρκινικών κυττάρων. Οι μελέτες των ερευνητών στο Cancer Immunology and Immunotherapy βρήκαν ότι ένα συστατικό, η λεκτίνη, όταν εμβολιάστηκε κατευθείαν στους όγκους ενεργοποίησε το σύστημα της επίθεσης κατά των καρκίνων. Τα κύτταρα Τ-4 και τα λευκά αιμοσφαίρια κατέστρεψαν τα καρκινικά κύτταρα που εισβάλλουν και άρχισαν να επιτίθενται στα κύτταρα του όγκου, τα οποία είχαν εμβολιαστεί με την λεκτίνη. Η Αλόη μετατράπηκε σε αμυντικό σύστημα του οργανισμού (τα λευκά αιμοσφαίρια έγιναν ανοσοποιητικά), προκαλώντας την απελευθέρωση των ουσιών που ενεργοποιούν την αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού και τις ουσίες που είναι αντικαρκινικές και τον παράγοντα που νεκρώνει τον όγκο. Επιπρόσθετα η Αλόη προωθεί την αύξηση των φυσιολογικών κυττάρων, όπως λένε οι ερευνητές.

 

ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ
Το προστατευτικό αποτέλεσμα της Αλόης έχει επιβεβαιωθεί σε μία μελέτη από 673 ασθενείς με καρκίνο των πνευμόνων στην Okinawa της Ιαπωνίας και έχει δημοσιευτεί στο Japanese Journal of Cancer Research. Αυτή η έρευνα εστίασε στη σχέση μεταξύ καπνίσματος συγκριτικά με την λήψη 17 διαιτητικών τροφών και τη συχνότητα του καρκίνου στους πνεύμονες σε μια περίοδο 5 ετών.
Η Αλόη ήταν το μοναδικό από τα φυτικά προϊόντα που προστάτευε τον οργανισμό ενάντια στον καρκίνο. Τα αποτελέσματα της έρευνας της επιδημιολογίας με φυτικά προϊόντα αναφέρουν ότι η Αλόη εμποδίζει την καρκινογένεση στους ανθρώπινους πνεύμονες όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές. Επιπλέον η Αλόη είναι ευρέως αποτρεπτική ενάντια στους ποικίλους καρκίνους του ανθρώπινου οργανισμού.

ΣΗΜΕΡΑ
Προς το παρόν, μπορεί να θεωρηθεί ως ένδειξη της σοβαρής φύσης μιας τέτοιας μελέτης ότι το Food and Drug administration (Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων) των ΗΠΑ έχει εγκρίνει την ανάπτυξη που στοχεύει στην ενδεχόμενη χρήση Αλόης στη θεραπεία του καρκίνου και του ΑIDS! Όλο και περισσότερο, δίνεται προσοχή στις δυνατότητες της ως ισχυρός θεραπευτικός παράγοντας.


Αυτή τη στιγμή, η Αλόη έχει μια υπόσταση στον τομέα της ιατρικής. Παρά την έλλειψη επίσημης προώθησης, είναι μεταξύ των ευρύτατα χρησιμοποιούμενων ουσιών στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των εγκαυμάτων και των μωλώπων. Επιπλέον, χρησιμοποιείται σ’ έναν μεγάλο αριθμό καλλυντικών και καταναλώνεται ως υγιεινό ποτό με αρκετές θεραπευτικές ιδιότητες.


Ως συμπλήρωμα Διατροφής η Αλόη διευκολύνει τη χώνεψη, βοηθάει την αιματική και λεμφική κυκλοφορία, όπως επίσης και τις λειτουργίες των νεφρών και του συκωτιού. Περιέχει τουλάχιστον 3 αντιφλεγμονώδη λιπαρά οξέα τα οποία είναι βοηθητικά στο στομάχι, το λεπτό και το παχύ έντερο. Βασικοποιεί τα υγρά χώνεψης για να αποτραπεί η οξύτητα μια τυπική αιτία της δυσπεψίας.
Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι λειτουργεί επειδή τα φυτά Αλόης παράγουν τουλάχιστον 6 αντισηπτικούς παράγοντες: Lupeol σαλικυλικό οξύ, άζωτο της ουρίας, cinnamonic οξύ, φαινόλες και θείο. Όλες αυτές οι ουσίες αναγνωρίζονται ως αντισηπτικά επειδή σκοτώνουν ή ελέγχουν τα βακτηρίδια, τους μύκητες και τους ιούς, εξηγώντας έτσι την ιδιότητα της Αλόης να αποτρέπει πολλές εσωτερικές και εξωτερικές μολύνσεις.


Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι η Αλόη περιέχει τουλάχιστον τρία αντιφλεγμονώδη λιπαρά οξέα, χοληστερόλη, campersterol Β – sitosterol (στερόλες φυτών) που εξηγεί γιατί είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία για τα εγκαύματα, κοψίματα, κνησμό, γδαρσίματα, αλλεργικές αντιδράσεις, ρευματισμούς, αρθρίτιδα, ρευματικό πυρετό, όξινη δυσπεψία, έλκη συν πολλές φλεγμονώδεις καταστάσεις του χωνευτικού συστήματος και άλλων εσωτερικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένου του στομαχιού του λεπτού εντέρου του συκωτιού, του νεφρού και του παγκρέατος. Το Β – sitosterol είναι επίσης ένα ισχυρό συστατικό που δρα ενάντια στη χοληστερίνη διατηρώντας την στα χαμηλότερα επίπεδα.


Εάν προσθέσουμε ότι η Αλόη περιέχει τουλάχιστον 23 πολυπεπτίδια (διεγερτικά του ανοσοποιητικού), καταλαβαίνουμε γιατί ο χυμός Αλόη ελέγχει ένα ευρύ φάσμα των ασθενειών και των διαταραχών του ανοσοποιητικού συστήματος συμπεριλαμβανομένου του ΗIV και του ΑIDS. Τα πολυπεπτίδια Αλόης κατά των όγκων, εξηγούν τη δυνατότητα της να ελέγξει τον καρκίνο.

http://www.glikiazoi.gr/2012/02/16/%CE%8C%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%91%CE%BB%CF%8C%CE%B7/

Περισσότερα

Ευεργετικές ιδιότητες του Colostrum (Πρωτόγαλα)

Καταχώρηση 2015/04/20

....... τα οφέλη για την υγεία είναι.


Προωθεί την σύνθεση και την αποκατάσταση του DNA και RNA
Βελτιώνει την άμυνα του οργανισμού: καταστρέφει ιούς – βακτήρια – μύκητες (όπως ο στρεπτόκοκκος, ο σταφυλόκοκκος, η σαλμονέλα, η esherichia coli, η candida και τα κρυπτοσπορίδια), βοηθά στην άμεση επούλωση των τραυμάτων
Δρά κατασταλτικά σε φλεγμονές που το όνομά τους τελειώνει σε: "-ίτις" (π.χ.: Ωτίτις, Δερματίτις κλπ.)
Ανοσοενισχυτικό σε χημειοθεραπείες και σε αυτοάνοσες ασθένειες
Έχει σημαντική αντιγηραντική δράση, μειώνει τις ρυτίδες
Μειώνει την υπερπλασία του προστάτη και βελτιώνει την υγεία του προστάτη
Μειώνει τα συμπτώματα των αλλεργιών
Οξύνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες – ενισχύει την μνήμη
Εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, βοηθώντας τους διαβητικούς ή τους υπογλυκαιμικούς
Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού, ενισχύει τις καύσεις, βελτιώνει τη μυϊκή σύσταση του σώματος και κατά συνέπεια τις αθλητικές επιδώσεις
Αυξάνει την σεξουαλική διάθεση
Βοηθά στον σωστό σχηματισμό των οστών
Προσφέρει αυξημένη προστασία έναντι Αλτσχάιμερ, AIDS και παρόμοιων ασθενειών
Βελτιώνει την ποιότητα και το χρώμα του δέρματος και βοηθά στην ποιότητα των μαλλιών
Έχει αντιοξειδωτική δράση
Έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς στα συμπτώματα των εξής ασθενειών.
Αναιμία, αρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, άσθμα, κολίτιδα, χρόνια κόπωση, γρίπη, βήχας, χρόνιοι πόνοι, πόνοι αρθρώσεων, κατάθλιψη, διαβήτης, καρδιακό φύσημα, νευρικές διαταραχές, ψυχικές διαταραχές, έλκος, έρπης, αιμορροΐδες, στρες, προβλήματα θειροειδούς, αυτοάνοσες ασθένειες.
Προφυλάξεις.
Δεν έχουν αναφερθεί αρνητικές επιδράσεις από τη χρήση του Colostrum αγελάδας στον άνθρωπο....... more

Περισσότερα

Εναλλακτικό φαρμακείο με Aloe Vera

Καταχώρηση 2015/04/19

Η αλόη βέρα είναι απολύτως αναγκαία για τις πρώτες βοήθειες. Δεν εμποδίζει μόνο την αιμορραγία, αλλά προστατεύει επίσης το τραυματισμένο ή καμένο σημείο του σώματός μας από λοιμώξεις.

Η αλόη βέρα χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους για αιώνες, κυρίως με δυο τρόπους:

  • Κατάποση - Εσωτερική Χρήση
  • Τοπική εφαρμογή - Εξωτερική Χρήση

Ας δούμε κάποια δεδομένα για την αλόη αναλυτικά:


Η αλόη καταπολεμά τις φλεγμονές. Η τοπική εφαρμογή της δρα θεραπευτικά στις φλεγμονές καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εσωτερικά παρατηρώντας σημαντικές μειώσεις στα συμπτώματα μιας φλεγμονής.


Σταθεροποιεί τα σάκχαρα του αίματος στους διαβητικούς. Διαβητικοί που τους χορηγήθηκε αλόη για τρεις μήνες παρουσίασαν σημαντική μείωση των επιπέδων σακχάρων στο αίμα τους.


Η αλόη μειώνει τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια καθώς και ανακουφίζει από πόνους στις αρθρώσεις και τους μύες.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλόη ενισχύει την αντιοξειδωτική δράση των βιταμινών. Είναι επίσης κατάλληλη για τους ανθρώπους που πάσχουν από έλκη, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και κοιλιοκάκη.


Επιπροσθέτως, εκτός του ότι η αλόη διακόπτει την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων, θεραπεύει και τα εγκαύματα από τις ακτινοβολίες για τη θεραπεία του καρκίνου.
Η ουλίτιδα, τα μικροευγκαύματα, οι αμυχές και τα κοψίματα είμαι μερικά ακόμα πράγματα που μπορεί να επουλώσει η αλόη.
Τέλος, η αλόη τονώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία και τη φυσική αντοχή.

Πηγή: http://www.aloeverachangeslives.com/AloeVeraUses-Gr.html#ixzz3Xn2vgFzP 

Κάθε κουτί πρώτων βοηθειών πρέπει να περιέχει ένα προϊόν aloe vera μέσα!

Περισσότερα

Γιατί οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν Α' Βοήθειες?

Καταχώρηση 2015/02/27
Περισσότερα

Εγγραφή στο newsletter

Ενημερωθείτε για τα  προγραμματισμένα σεμινάρια μας και τις ομιλίες με την εγγραφή σας στο newsletter.

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά